Bots inschrijvingen geopend!

Bots inschrijvingen geopend!

Moeder aller races

Het is de moeder aller races: de Battle Of The SACs. De BOTS. Het meest uitdagende intersaciale evenement van het jaar vindt plaats op 5 en 6 november. In het holst van de nacht rij jij op je mountainbike door het bos, turend op je kaart, om sneller dan je tegenstanders de checkpoints te vinden die daar zijn verstopt. Je hart raast. Je kijkt je drie teamleden aan en herkent die vastberaden blik. Samen overwinnen jullie, duisternis, modder, weer en wind en tonen jullie je de onbetwiste kampioenen van de BOTS.

Hoe werkt het?

21 uur lang ga je van de ene etappe naar de volgende. Elke etappe beweeg je je anders voort: soms pak je de mtb, dan ga je weer hardlopen om vervolgens een kano in te stappen. In elke etappe probeer je zoveel mogelijk checkpoints te bezoeken die je zelf van tevoren intekent op de kaart. Sommige checkpoints zijn meer punten waard dan andere en degene met de meeste punten wint de BOTS 2021.

Waarom juist dit jaar?

De laatste keer heeft de ASAC gewonnen. Dat betekent dat de BOTS dit jaar op ons terrein in Amsterdam gereden en verdedigd moet worden.

Hoe doe ik mee?

Vorm een team met drie anderen SAC’ers, waarvan minstens twee studenten. Je bent nu klaar om je aan te melden via: https://bots.alpenclub.nl/inschrijven/ . Op die site vind je nog veel meer informatie over de BOTS.

En wat als ik de conditie van een kip heb?

De BOTS is een uitdagende race en zeker niet licht, maar als je strategisch je punten kiest en goed navigeert kun je opscheppende atleten zo de baas zijn.

Je kan ook nog kiezen om de BOTS mee te maken als vrijwilliger op: https://bots.alpenclub.nl/vrijwilligers/

Comments are closed.