BotS Nieuwsbrief #3

BotS Nieuwsbrief #3

Battle of theSAC’s! – 2019 – #ietsAlpiens

De BotS blijkt dit jaar ontzettend veel belangstelling te hebben, op de eerste dag zaten we al 24 aanmeldingen. Wat tof dat jullie zo enthousiast zijn! Desalniettemin, er zijn helaas drie teams die wij nu moeten weigeren omdat het anders over de deelnemers grens heen gaat, deze hebben we overigens al verhoogd naar 35 deelnemende teams. Blijkt het dus zo te zijn dat je als team of individu toch niet kan, dan zijn er dus nog genoeg andere gegadigden voor je dure plekje! Dus laat ons vroegtijdig weten wanneer je toch niet kan en dus afhaakt.

Hoe bereid je je voor… volgens ervaringsdeskundige Marijn..

Marijn heeft in 2016 de BotS gewonnen en sindsdien ontzettend veel race ervaring opgedaan. Zo heeft hij ook races van 70+ uur in Spanje gedaan.

BotS voorbereiding; tips & trics: Spreek goed met je team af wat je doelstelling is. Proberen te finishen met het hele team, van de race genieten, of juist alles eraan doen om zo hoog mogelijk te finishen en misschien wel te winnen? Als iedereen er hetzelfde in staat, dan kun je er met z’n allen het meest van genieten. Take it one step at a time, en klaag pas over een etappe als je aan het einde van die etappe bent.

Materialen/kleding: Een 20L rugzak met heupband is groot genoeg. Lange sokken voor je regenbroek Boterhamzakjes voor om je sokken op de fiets bij nat/koud weer. Kaarthouder doe-het-zelf style: houten plankje van max 20*30cm (A4), gaatjes boren, ti-rappen op je stuur, postelastieken om de kaart te bevestigen. Tape reserve binnenbanden en bananen aan je fiets.

Eten: Elk uur een eetmoment, denk variatie. Als je moe bent heb je niet overal meer zin in. Bijv. snickers, een stuk worst, een banaan, een handje noten en rozijnen, boterkoek, een Snelle Jelle. Halverwege de ochtend iets extra voedzaams, bijvoorbeeld wrap (wel laten uitlekken van tevoren) of pannenkoek met spek in aluminiumfolie. Veel blauwe m&m’s.!

Mandatory Equipment

Uiteraard moet je een aantal verplichte materialen meenemen en aan de start laten zien. Het is belangrijk je goed voor te bereiden, deze mandatory equipment nu al te regelen en zelf ook na te denken over andere handige tools zoals een kaarthouder en goede warme sportkleding, een jasje met legging is niet voldoende. Al het benodigde materiaal vinden jullie op de volgende pagina. Let op: de lijst is geüpdatet ten opzichte van vorig jaar.

https://bots.alpenclub.nl/materiaallijst/

MTB’s

Meer informatie hierover is te vinden in de mail die naar alle deelnemers is gestuurd. Check dus even je inbox!

AR Update

Volgend jaar in maart zal het NK Adventure Racing plaats vinden, een 8-uurs race waar Adventure Racend Nederland aan mee doet. Nu blijkt dat SAC’ers over het algemeen goed zijn in AR’s dus wellicht dat je dit iets voor je is! http://www.bluebearberlicum.nl/

Comments are closed.