Materiaal tips van Jacco!

Materiaal tips van Jacco!

Is jullie materiaal allemaal al verzameld? Hieronder vind je materiaaltips van onze eigen Jacco. Commissielid, winnaar van vorig jaar en fanatiek fan van adventure racen. Vorige maand deed ie nog mee aan het 30 uur durende EK in Zuid Frankrijk.


1: Een reparatiesetje voor de MTB dat bevat sowieso een reserve binnenband, een fiets tooltje, plak spullen, klein pompje en 3 bandenlichters. Een ass saver kan tijdens de BotS met slecht weer ook wel fijn zijn!
2: Een kaarthoes, A4 of A3, is sowieso aan te raden voor tijdens de BotS!
3: Wat voor rugzak neem je mee?! Een sterkere teamgenoot een grotere en de minder sterkere een kleinere rugzak? Verdeel je krachten en pak een handige rugzak met misschien wat vakjes aan de voorkant om snel en makkelijk bij je eten te kunnen.
4: Ga je voor een profi kaartenhouder of een houten plankje?! Een houten plankje met gaten om die met tieraps te bevestigen aan je MTB stuur is al voldoende. Maar neem sowieso een kaartenhouder mee, dat maakt het op de MTB een stuk eenvoudiger navigeren!
5: Nog wat handige spullen; een kaarthoekmeter waarvan de hoekjes zijn afgesneden om makkelijk in te tekenen. En een skipashouder om je pons/knip-kaart aan vast te maken zodat je niet verliest! Grotere operatiehandschoenen kunnen handig zijn om over je normale handschoenen te doen met een koude natte nacht, zodat je handen droog en warm blijven! Ziplockzakjes zijn handig om al je repen en voedsel in te bewaren, en kunnen je voeten in nood goed droog en dus warm houden op de MTB! Als laatste ook een keykord/skipashouder om je knip-kaart vast te maken aan je rugzak zodat je die niet verliest en eenvoudig kan ponsen.

Succes en tot volgende week!

Comments are closed.